TV-skolens første TV-festival

26.-28. august arrangerte studenter og lærere ved TV-skolen sin aller første TV-festival i Kulturhuset Banken i Lillehammer. Her får du et lite innblikk i hva som skjedde.

I starten av 2020 fikk jeg beskjed om at vi på TV-ledelse og enkameraregi andreåret skulle få muligheten til å reise helt til Edinburgh for å delta på deres prestisjefylte Edinburgh International Television Festival. Men som dere kanskje skjønner så gikk denne planen i vasken på grunn av covid-19.

 

Men med selveste Ole Hedemann i spissen, og en gruppe studenter og lærere arrangerte vi tidenes smittevern-vennlige TV-festival her i Lillehammer. Her fikk vi et innblikk i den norske TV-bransjen, og siste nytt om TV-underholdning og formater rundt om i verden.

 

Vi hadde besøk av programleder i NRK, Helene Sandvig, som snakket om suksessen “Helene sjekker inn” og deres etiske utfordringer. Utviklingssjefen i Monster Entertainment, Sandra Hafsahl, tok også turen innom. Hun snakket om NRKs “Datoen”, hvorfor denne serien er en suksess og hvordan dette formatet har blitt solgt til flere land. Ikke nok med det, det blir mye skryt fra min side nå, men kreativ leder i Seefood TV Aleksander Herresthal kom på besøk og vi fikk se to eksklusive episoder fra den nye sesongen av suksessen “Parterapi”.

 

Til min store glede fikk vi også besøk av selveste Petter Testmann-Koch. Mange har nok fått med seg NRKs mørke og sjokkerende serie Exit, hvor vi følger fire menn som kjeder seg og har altfor mye penger. Det er festing, narkotikabruk og innleide sexarbeidere. Det var Petter og en kompis som hadde idéen for Exit, og fikk solgt det inn til NRK. Det var mildt sagt kult å ha han på besøk, og få høre hvordan de har jobbet med å skjule identiteten til finansmennene, og hvordan de har filmet den nye sesongen under pandemien. Jeg satt på første rad helt på kanten av stolen min, inspirert og gira.

 

Jeg må også raskt nevne at takket være et godt samarbeid med Edinburgh International Television Festival, fikk vi også screenet noen sesjoner nærmest direkte fra festivalen. Vi fikk blant annet se skuespillerne Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal fra Normal People, og Game of Thrones dronningen Emilia Clarke. Okei, nå skal jeg slutte å skryte.

 

Denne TV-festivalen var lærerik og gøy, og ga meg et innblikk i den bransjen jeg en dag skal jobbe i. Og for å være helt ærlig, det virker ikke like skummelt nå. Jeg krysser fingrene for at vi kan arrangere en ny TV-festival neste år. Og jeg håper at vi neste gang kan ha et enda større publikum, slik at alle kan få gleden av en slik festival.

Klem, Veronica

 

Publisert 25. juni 2021 22:25
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er laget av studentene på HiNN for studentene på HiNN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!