En lærerik reise nærmer seg slutten

Jeg er straks ferdig som student på høgskolen, mange erfaringer rikere. Jeg har blitt kjent med fantastiske mennesker, lært mye om meg selv og er godt forberedt på veien videre.

11 mennesker som tar et gruppebilde foran en vegg med logoen til NSO i grønn

Jeg og flere andre HINN-Studenter på landsmøte til Norsk Studentorganisasjon.

Tilværelsen som student er for meg straks over. Jeg har om litt en muntlig eksamen igjen, før jeg skal begi meg ut på nye eventyr. Hva jeg skal er jeg fortsatt usikker på, men jeg søker jobber og er åpen for å drive med mye forskjellig.

Det jeg vet, er at jeg uten tvil vil ta med meg mange av erfaringene og kompetansen jeg har opparbeidet meg på høgskolen inn i den neste fasen av livet mitt. Jeg har lært mye, blitt kjent med mange fine mennesker og utviklet meg selv som person.

En krevende pandemi

Det er ingen tvil om at pandemien de siste årene har påvirket studenttilværelsen både for meg og mine medstudenter. Det var virkelig over natten at vi gikk fra å være flere på et rom, til å sitte alene i hyblene våre og telle dager på når dette skal ta slutt. Som student har jo dette vært ekstra vanskelig, da digital undervisning ikke passer alle og man nærmest ble tvunget til å være alene i få kvadrat uten mye menneskelig kontakt.

Pandemien har lært meg å sette pris på de små tingene i hverdagen. Den ene hyggelige meldingen, det tilfeldige smilet og det å ta de små pausene. Det har lært meg å ta vare på meg selv, og bli flinkere til å prate med mennesker rundt meg.

I starten av pandemien var jeg fadderleder i Lillehammer, og det ga meg noen ekstra utfordringer. For som om det ikke var nok å holde den mentale helsen i sjakk, så måtte jeg finne ut av hvordan arrangementet skulle gjennomføres i praksis. Noe jeg absolutt vil bære videre med meg, er det å være omstillingsvillig. Det å kunne kaste seg rundt og endre planer i siste liten. Denne erfaringen tror jeg vil komme godt med i arbeidslivet, der fleksibilitet er viktig i mange stillinger og det ofte kan dukke opp uforutsigbare ting.

Vær en sosial student

Noe jeg uten tvil skal fortsette å være flink til er å prioritere det å være sosial i hverdagen nå som pandemien ser ut til å være et tilbakelagt kapittel. Under min første bachelor var jeg med på en del ting, men var nok ikke særlig flink til å ivareta de vennskapene og bekjentskapene jeg fikk underveis i studietiden. I Lillehammer har jeg lært å bli flinkere til å ta kontakt, være sosial og den som tar initiativ. Høgskolen i Innlandet har ikke de største studiestedene, noe som gjør at studietiden er hva du gjør den til selv.

Det å bidra inn i studentgruppene, sette i gang ulike arrangement og bidra til at andre og du selv føler seg inkludert har vært viktig for meg.

Er du ikke den kreative typen som vil ta initiativ? Ikke vær redd, det er mange der som inkluderer deg i det de gjør. Jeg har lært mye av gode mennesker om å huske og se de rundt meg, smile en gang for mye og si hei selv til ukjente fjes.

Det sosiale trenger heller ikke å handle om noen spesielle arrangement. Noe som hjalp meg gjennom pandemien, var at en god venn spurte om vi skulle gå tur nesten hver eneste dag. Dette bidro til at jeg klarte å komme meg ut, og ha det relativt greit gjennom pandemien. Det er ikke alltid så mye som skal til.

10-årsjubileum i Organisasjon for Norske Fagskolestudenter. Foto: ONF

By på deg selv

Noe av det første jeg og mine medstudenter på bachelor i barnevern fikk høre var at vi måtte by på oss selv. Tre ut av komfortsonen, dele mer av oss selv og ta plass.

Jeg vet med meg selv at jeg har hatt en stor utvikling personlig, og er ikke helt den samme personen som startet på studiet i august 2019. I løpet av de siste tre årene har jeg lært mye om hvordan man bør møte sårbare barn, ungdom og familier, deres behov og hvordan sørge for at de ivaretas.

Det jeg også har lært er hva jeg som menneske takler av utfordringer, hvordan jeg håndterer stress og press og hva som skal til for at jeg kan utøve omsorg og trygghet i møte med andre. Jeg har lært å bli mindre konfliktsky, og stå i utfordringene jeg kan møte på i hverdagen. Det å ikke la noe urettferdig stå uimotsagt, og stå opp for andre.

Høgskolen i Innlandet, bachelor i barnevern og menneskene jeg har møtt på veien har gitt meg mye jeg vil bære med meg videre. Jeg vil rette en stor takk for at jeg ved HINN har blitt ivaretatt, inkludert og hørt. Spesielt etter en personlig krise i januar 2020, der både ansatte og medstudenter hjalp meg tett og godt. Jeg er glad for at jeg valgte å studere i Lillehammer, og det blir vemodig å forlate byen om ikke altfor lenge.

Takk for meg.

Av Fatema Al-Musawi
Publisert 2. juni 2022 14:02 - Sist endret 2. juni 2022 14:02
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er skrevet av studentene på HINN for studentene på HINN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!