Studiestart og bomuligheter på Blæstad

Hvordan er det å bo ved Blæstad? I dette innlegget får du en liten oversikt over bomulighetene som finnes nær studiestedet.

Hybelhus Blæstad.

Ved Blæstad er det gode bomuligheter i kort avstand til studiestedet. Foto : HINN.

De fleste studenter driver i disse dager med siste innspurt av dette semesteret. Snart er det sommerferie etterfulgt av studiestart. Kanskje skal du studere for første gang? Kanskje har du bodd mange forskjellige plasser før? Uansett begynner du kanskje å lure på hvordan bomuligheter det er på Blæstad.

Sjekk bomuligheter

Skal du sjekke ut bomuligheter på nett anbefaler jeg Finn.no, hybel.no og SINN. I tillegg er det lurt å melde seg inn i ulike facebook grupper for utleie i Hamar området. Blæstad har en egen facebook gruppe som det av og til legges ut boliger med navn ”Blæstad”.

Blæstad ligger i Øvre Vang, Hamar Kommune og ca 6 kilometer fra Hamar sentrum. Fra skolen er det ca 3 kilometer til nærmeste butikk og bensinstasjon. Man blir derfor ofte avhengig av bil dersom man bor nærme skolen, men vanligvis er det alltid noen man kan sitte på med eller ta buss.

”Har man fullt lån og stipend får man utbetalt ca 8600 kr i mnd, da er det bare å begynne å rekne på hva man sitter igjen med etter betalt leie”

Studentboliger på Blæstad

På Blæstad er det få studentboliger styrt av SINN (Studentsamskipnaden i Innlandet). Det er faktisk bare 5 boenheter på skolen. Disse har eget bad, soverom og bod. På felles deler man kjøkken og kombinert stue. Vi kaller boligene for ”Biolaben” og de ligger på skolen. Leien her er ca 5000 +/- etter størrelse på rom. På skolen er det også en egen rektorbolig som styres av fylket. Der er det plass til 7 stk der man deler kjøkken, bad og stue. Begge disse er veldig populære og man må være tidlig ute for å få plass.

Boliger i nærheten av Blæstad

Det mest vanlige er å bo i kårhus rundt på gårder. Det finnes mange bofellesskap i nærhet til Blæstad som Nyhus, Nashoug, Kapp, Aalstad, Ingvoldstad, Gutteberg, Olsrud og Dørum. Dette er vanlige hus med litt størrelse. Man deler kjøkken og bad med flere, men har eget soverom. Ofte har man god parkering og fint uteareal. Disse kollektivene ligger mellom 500m-2000m fra skolen. Vanlig leie er mellom 3500-4500,-.

Boliger i nærheten av Hamar sentrum

Vil du bo nærmere byen kan man bo på SINN boliger i Hamar, bofellesskap eller privat. Det er bare å søke rundt. Leien kan derimot være litt høyere her, på ca 4500-5500kr.  Jeg vil derimot anbefale å bo nærme skolen viss du ønsker å bli med mer der det skjer ettersom de fleste arrangement foregår her.

Dersom du liker å pendle er det ikke noe problem å bo i Elverum, Brummundal, Løten eller Stange. Alt ligger ca 10-20 min fra skolen med bussforbindelse, men det kan bli litt langt midt på natten.

Av Karina Sinnes
Publisert 10. mai 2022 08:07 - Sist endret 18. mai 2022 08:40
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er skrevet av studentene på HINN for studentene på HINN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!