Mine forventninger til arbeidslivet

Nå som jeg er inne i mitt siste år på TV-skolen har jeg begynt å tenke på hva jeg har i vente etter fullførte studier. Hva har jeg i vente i møte som nyutdannet i TV-bransjen? 

Student med svart genser med logoen til Høgskolen i Innlandet på ryggen.

Om et halvt år er min tid som student på TV-skolen over. Foto : Privat. 

Tanken om at arbeidslivet er rett rundt hjørnet er ganske skremmende, til tross for at jeg er heldig som allerede har en jobb i TV-bransjen. Men det betyr ikke nødvendigvis at jeg er så klar for å erstatte studier med jobb på fulltid. Jeg vil nok få en enklere overgang til arbeidslivet, men arbeidslivet byr på mye mer enn bare jobb. 

En ny hverdag venter

Med arbeidslivet kommer en ny hverdag med mer ansvar, utfordringer og selvstendighet - og det er akkurat dette jeg forventer av arbeidslivet. 

Jeg forventer at arbeidslivet gir meg utfordringer slik at jeg kan utvikle meg og tilegne meg ny kunnskap. Selv om man er ferdig med å studere betyr det ikke at man slutter å lære og utvikle seg. Det er kanskje først i arbeidslivet man virkelig får erfart hvem man er og får prøvd ut ulike ting. Spesielt da det kommer til TV så er det vanskelig å lese seg opp på hvordan man lager TV, man må gjøre det i praksis. 

Arbeidslivet nærmer seg 

Samtidig som jeg vil utvikle meg og møte på nye utfordringer, forventer jeg å kjenne på en ny form for selvstendighet. Som student har man et sikkerhetsnett, man bor gjerne i kollektiv, man kan ha en deltidsjobb og man har stipend som kommer én gang i måneden. La oss ikke glemme "storstipend" 

Men etter studiene står man nærmest på bar bakke. Enkelte flytter for seg selv, nye utgifter dukker opp og man skal tjene helt egne penger. I TV-bransjen er det ofte slik at man jobber prosjektbasert og er frilanser. Det er vanskelig å få en fast jobb i TV-bransjen og jeg ser for meg at mine første år i arbeidslivet blir som frilanser. Det krever at jeg er selvstendig og er flink til å finne jobber. Det handler om å holde seg aktiv og relevant i TV-bransjen!

Jeg vet ikke om jeg er klar for arbeidslivet, men det er jeg klar for å finne ut av! Jeg er veldig spent på hva det har å by på, og håper det står til mine forventninger. Krysser fingrene. 

Klem, Veronica. 

Av Veronica Karlsen
Publisert 10. okt. 2021 15:09 - Sist endret 15. okt. 2021 10:43
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er laget av studentene på HiNN for studentene på HiNN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!