Min vei til Music Business - Management

Det finnes en rekke ulike veier til det å bli student. Her forteller jeg litt om min ferd fra Bergen til studenttilværelsen på Rena.

En samling av bilder hvor Katrine er på konsert, og hvor hun henger opp plakater

One Direction gjorde meg i ung alder interesser i musikk. Foto : Privat.

Hei! Mitt navn er Katrine, jeg er 20 år gammel og er nå på mitt andre år som student på bachelor in Music Business - Management ved Høgskolen i Innlandet. Studieprogrammet tilbys på studiested Rena, og er et studium som utdanner fremtidige ledere og entreprenører i musikkbransjen. I dette innlegget vil du bli litt bedre kjent med meg, og hvorfor jeg valgte akkurat dette studiet.

Boyband, under 18 og UFLAKKS

Min interesse for musikkbransjen kan spores helt tilbake til da jeg gikk på barneskolen. På denne tiden var jeg nemlig stor fan av datidens regjerende boyband, nemlig One Direction. Jeg knyttet nettverk med andre fans fra ulike verdensdeler gjennom den da relativt ferske plattformen Instagram, og sammen fulgte vi bandet tett i en årrekke. Jeg har fremdeles god kontakt med mange av disse fansene den dag i dag, hele ti år senere!

Kall det gjerne en klisjé, men de opplevelsene og det fellesskapet som musikken ga meg som tidlig tenåring, er virkelig noe jeg tror har hatt stor betydning for mine interesser og valg av studieretning den dag i dag.

Bilde av et konsertpass til en One Direction-konsert
På vei til One Direction konsert i Oslo i 2015 – en stor dag!

Etter hvert som jeg startet på videregående begynte jeg å interessere meg stort for norske artister og det å dra på konserter i byen. Likevel gikk det ikke lang tid før jeg oppdaget at alle konsertene jeg nå ønsket å dra på som regel hadde en nedre aldersgrense på atten år. Det var en nokså hard realitet å få servert for en musikkelsker på seksten år – men det var også da jeg oppdaget konsertarrangøren UFLAKKS.

Dette er en arrangør opprettet av og for ungdom under 18 år, og som jobber for å styrke konserttilbudet for de unge, noe som jo passet meg perfekt. Jeg ble med på første mulige UFLAKKS-møte, og min interesse for bransjen fortsatte å vokse.

Bilde av Katrine med vergeordning-skilt på konsert
Vergeordning på Fay Wildhagen-konsert i 2018

Frivillig arbeid og nettverk i bransjen

UFLAKKS var på mange måter min vei inn i musikkbransjen, og jeg fikk høstet mange erfaringer fra både booking, markedsføring og planlegging av eventer i løpet av mine år som medlem av gruppen. For ikke å snakke om det fantastiske nettverket jeg fikk av likesinnede musikkelskere på min egen alder!

Takket være dette nettverket, fikk jeg i løpet av ungdomstiden min i Bergen jobbe tett på aktører som Vill Vill Vest, AKKS, Brilliance, Ferieklubben og Borealis. Dessuten brukte jeg enhver mulighet jeg fikk til å jobbe frivillig på konserter – og oppdaget fort at det var denne bransjen jeg virkelig brenner for.

Katrine står foran blomster og viser frem en plakat av artisten Girl in Red
En av mange plakat-runder i Bergen sentrum da jeg gikk på videregående.

Derfor endte jeg opp på Rena

Alle de gode opplevelsene jeg hadde fra frivillig arbeid i musikkbransjen, samt det å være fan i så mange år, var med på å gjøre mitt utdanningsvalg vesentlig enklere. Jeg har alltid blitt fortalt at man burde studere noe man har en genuin interesse for – og jeg hadde av den grunn begynt å undersøke hvilke utdanningsalternativer som fantes i bransjen allerede i 2018, hele to år før jeg i det hele tatt var ferdig på videregående. Jeg hadde valgt å fordype meg i psykologi, sosiologi og engelsk på videregående, så utdanninger innen kulturvitenskap og psykologi var også noe jeg vurderte.

Etter et par søk på Google fant jeg studieprogrammet bachelor in Music Business - Management ved Høgskolen i Innlandet. Etter å ha lest gjennom studieomtalen med en nærmere beskrivelse av bachelorgraden og de ulike emnene, var det ingen tvil om at dette var mitt drømmestudium.

Bilde av studieplanen for music business management-studiet

Da jeg i 2020 skulle søke meg inn på høyere utdanning var det dermed klart at dette studieprogrammet måtte stå øverst på listen, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har angret et sekund på valget mitt. Det å kjenne på at man studerer noe man virkelig brenner for, er noe jeg er evig takknemlig for at jeg gjør. I fremtiden ønsker jeg nemlig å jobbe med utvikling av artister, og dette er noe jeg får god veiledning og trening i gjennom de ulike emnene vi har på studiet.

Så slik har altså min vei til en musikkbransjerettet utdanning her på Rena vært. Jeg trives enormt bra, og jeg gleder meg stort til å fortelle dere mer om mine opplevelser med studiet og studiestedet i kommende innlegg!

Vi snakkes <3

Av Katrine Wederhus Gjelsvik
Publisert 18. nov. 2021 11:05 - Sist endret 3. jan. 2022 14:43
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er skrevet av studentene på HINN for studentene på HINN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!