Kortdokumentar om Baklia Stall og Gårdsbarnehage

Miljøportrettet 2020 er den største enkameraproduksjonen i løpet av høstsemesteret i andreklasse på TV-skolen. Hvordan vi har og skal jobbe med dette prosjektet under covid-19 er tema for dagens blogginnlegg.

Regissør, fotograf og lyd.

Miljøportrettet 2020 (MIP) er en produksjon hvor enkameraregi, enkamerateknikk og TV-ledelse blir fordelt på ni team.  Alle teamene skal lage hver sin dokumentar på 10-12 minutter om et miljø. Hvert team har én regissør, én produsent og to-tre teknikere (fotograf, lyd og klipper).

 

Teamet mitt og jeg skal lage en kortdokumentar om Baklia Stall & Gårdsbarnehage, og hvordan de benytter seg av samspillet mellom barn, natur og dyr. Vi vil at filmen skal være en hyllest til de som tar vare på barna våre, og vise viktigheten ved at barn skal få være barn. Arbeidstittelen vår er Bare Barn er Barn. 

 

Min rolle i produksjonen er produsent. Som produsent har jeg ansvaret for at vi gjennomfører prosjektet, ved å planlegge alt fra start til slutt. Jeg lager opptaksplaner slik at vi rekker å filme alle scenene vi ønsker, utarbeider et budsjett, produksjonsplan, HMS-plan og viktigst av alt; jeg lager en smittevernplan. Med en god smittevernplan kan vi ha en trygg opptaksperiode for både teamet og medvirkende. Akkurat nå er vi i planleggingsfasen, men opptaksperioden er rett rundt hjørnet, og jeg er veldig spent

 

Det er sjeldent jeg oppholder meg i en barnehage, og jeg er derfor veldig nysgjerrig på hvor sliten jeg kommer til å være etter opptaksperioden. Jeg tror det er en vesentlig forskjell på energinivået til en fireåring og meg. Hele seks dager i barnehage kan bli både gøy og slitsomt. Det hjelper selvfølgelig at jeg elsker barn, og heier på dette prosjektet. Jeg har også et team som engasjerer hverandre, og har hittil vist formidabel innsats. Jeg synes det er viktig at vi skal lage et vakkert og ektefølt prosjekt som er et slags kjærlighetsbrev til de som tar vare på barna våre, og at vi kan se verden fra barnas perspektiv.

 

Og i tillegg til at vi skal få jobbe med barn, så har barnehagen dyr. Vi snakker fire hester, to geiter, to kaniner, to griser og to hunder. Jeg mistenker at jeg kommer til å storkose meg under opptaksperioden.

 

Forhåpentligvis får dere en dag sett filmen vår, og kommer til å elske den like høyt som oss. Ønsk meg lykke til i barnehagen!

- Veronica

 

Av Regissør, fotograf og lyd foran barnehagen med ryggen til kamera.
Publisert 25. juni 2021 22:17
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er laget av studentene på HiNN for studentene på HiNN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!