Hamar som studentby

Vurderer du å flytte til Hamar som student til høsten? I dette innlegget deler jeg litt av alt det fine Hamar har å tilby som studentby. 

Collage med Nora fra studiested Hamar.

Hamar har det meste av hva jeg som student er på utkikk etter.  

Før jeg kom til Hamar som student hadde jeg ikke noe særlig kjennskap til området. Nå, etter å ha bodd her i nesten tre år, har jeg blitt utrolig glad i både studentbyen min og Innlandet generelt. Jeg ble virkelig overrasket over hvor mye man kan finne på, og hvor mange fine steder det er her. Det er også skikkelig trivelige folk som bor på Hamar, og det tok ikke lang tid før jeg følte meg veldig hjemme på studiestedet mitt. 

Sentralt campus i en sentral by  

Hamar er Innlandets største by med ca. 30 000 innbyggere og nesten 3000 studenter. Midt i byen ligger Campus Hamar med kort avstand til det aller meste. Det er enkelt å få seg bosted i nærhet av skolen, og med det også nærhet til sentrum. Hamar ligger også sentralt plassert på Østlandet, bare en halvannen times togtur unna Oslo. Byen har trivelige kafeer, gode restauranter og stemningsfulle barer. Med to store kjøpesentre og en handlegate har Hamar også et stort utvalg fine butikker. Kjører du 15 minutter ut av sentrum finner du IKEA Ringsaker, noe som er veldig praktisk når man kommer flyttende til byen som student.  

Et rikt kulturliv  

Hamar er en skikkelig kulturby med en rekke tilbud i alle sjangere. Her er det gode muligheter for å få med seg både danseforestillinger, musikkonserter, show, teaterforestillinger, matfestivaler, litteraturarrangementer og mye, mye mer. I 2021 ble Hamar tildelt status som UNESCO Creative City in Media Arts for sin innovative bruk av teknologi i kulturelle aktiviteter, og det er den første norske byen som utnevnes i kategorien Media Arts. Det merkes at Hamar kommune er opptatt av å kunne tilby innbyggerne sine et rikt tilbud av arrangement og aktiviteter. Noe jeg liker særlig godt er hvor tydelig det er at Hamar kommune er opptatt av å holde byen ren, ryddig, pyntet og trivelig for innbyggere og besøkende. 

Studentliv på Hamar  

I tillegg til at det arrangeres mye moro for Hamars innbyggere, er det også en rekke arrangement som stelles i stand kun for studenter. Ettersom Hamar ikke er noen storby, vil den sosiale omgangskretsen til de fleste studenter på Hamar i hovedsak bestå av andre studenter. Det er et stort fokus på å arrangere ulike ting for studenter gjennom hele året, og studentene selv er også flinke til å finne på mye gøy sammen. Det blir et passe stort studentmiljø der man har mulighet til å bli kjent med studenter på tvers av studier og kull. 

Studentorganisasjoner som Pedagogstudentene, Hamar Studentsamfunn, Stinn Hamar og Valmuen linjeforening arrangerer ukentlig flere morsomme og trivelige aktiviteter for studentene på Hamar. Jeg anbefaler å følge @student_hamar på Instagram for å få en samlet oversikt over alt som skjer fra uke til uke.  

Et rikt idrettstilbud  

Er du interessert i idrett er Hamar midt i blinken. For deg som er ønsker å utøve sport selv er det mange muligheter for å delta på ulike idretter for idrettslag på alle nivå. Det er også mulig å spille frisbeegolf, padel og bowling, eller ta seg en tur i klatreparken hvis man ønsker det. Hamar har og et godt tilbud til deg som er glad i å se på sport. Blant annet har Hamar lag i toppserien for både ishockey, håndball og fotball, så her er det muligheter for å få med seg idrett på toppnivå året rundt.  

Fine naturopplevelser

Hamar ligger ved nydelige Mjøsa, og om våren og sommeren anbefaler jeg å tilbringe tid på Koigen. Koigen er et frilufts- og strandområde ved Mjøsa, bare et par minutters gange fra sentrum. Her kryr det av studenter på fine sommerdager, og i tillegg til å hoppe fra Norges dyreste stupetårn, kan man bade, spille volleyball, skate eller ta seg en is i finværet. Resten av året er det også en rekke andre tur- og fritidsområder i nærheten av Hamar som byr på fine naturopplevelser. Liker du langrenn, slalåm, skogturer eller padling finner du alt i nær avstand til byen.  

Gjør deg kjent med området og hva det har å by på av kultur, idrett og natur slik at du ikke går glipp av morsomme og fine opplevelser.  

Håper å se deg på Hamar til høsten!  

- Nora 

Av Nora Juvhaugen Rønsen
Publisert 10. mai 2022 11:10 - Sist endret 13. mai 2022 09:35
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er skrevet av studentene på HINN for studentene på HINN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!