Fem grunner til å velge TV-skolen

Det finnes mange gode grunner til at du bør søke og takke ja til studieplass ved TV-skolen på Lillehammer. Her får du de aller beste argumentene for at du bør gjøre som meg, og bli student her. 

Bilde av et studio på TV-skolen.

Regikontrollen i studio 1 på TV-skolen. Fotograf: Øyvind Gaarder

Jeg har i dagens blogginnlegg skrevet ned fem grunner til hvorfor man burde velge TV-skolen. Kanskje kan dette inspirere deg til å søke?

1. Praktiske studier der du lærer gjennom å prøve

Det er mye man kan lese seg opp på og pugge til, men det er veldig vanskelig å lese om hvordan man lager TV og deretter skrive en oppgave. Derfor er vi så heldig at på TV-skolen får vi muligheten til å gjøre mye i praksis, vi lever etter “learning by doing”.

I etterkant kan vi reflektere, evaluere og diskutere hva som fungerte og ikke fungerte, det er det som gjør oss godt rustet til TV-bransjen. På TV-skolen har vi anledning til å teste ut, gjøre feil og utfordre oss selv på helt andre måter slik at vi slipper å være usikre og gjøre feil ute i bransjen. 

2. Relevant for TV-bransjen

For å kunne holde seg relevant i TV-bransjen så må man ha et godt innblikk i hvordan TV-bransjen fungerer, og hvordan den utvikler seg hver dag. Akkurat dette tilbyr TV-skolen ved å ha et tett samarbeid med bransjen. Vi holder oss oppdatert på det som lages av TV, hva kanalene ser etter av TV-programmer og hvordan produksjonsselskaper opererer. På andre året vårt får vi dratt ut i praksis, og får erfare hvordan det faktisk er ute i bransjen. Gjennom en lang rekker øvinger og produksjoner tilegner vi oss den erfaringen bransjen ser etter. 

3. Dyktige forelesere

Som nevnt vil TV-skolen holde seg oppdatert på hva som skjer i TV-bransjen, og derfor tar de inn mange relevante gjesteforelesere og veiledere som kommer rett fra bransjen. Dette gir oss et unikt innblikk i hvordan det faktisk foregår bak kamera. Vi får også muligheten til å snakke med folk i bransjen, og stille dem spørsmål det gjerne kan være vanskelig å få svar på i en bok. Mange av våre egne forelesere er blant de beste fagfolkene, og jobber fortsatt i bransjen. 

4. Du får kontakter og nettverk

Siden det er mange gjesteforelesere og veiledere fra bransjen innom, gir det oss muligheten til å knytte gode kontakter og utvide nettverket vårt. De kan være en hjelpende hånd inn i bransjen, eller sette deg i kontakt med de riktige menneskene.

Men kanskje viktigst av alt så er dine medstudenter viktige kontakter i fremtiden, og gjerne dem du vil møte i bransjen. Flere relevante jobber jeg har hatt er gjennom nåværende og tidligere medstudenter på TV-skolen. Det er dine medstudenter som kjenner deg best, og vet hva du kan. På TV-skolen er det viktig at man ikke glemmer at dine medstudenter også er dine fremtidige kollegaer. 

5. Et godt miljø 

Det beste med TV-skolen er miljøet. Siden vi jobber så tett sammen og vi ikke er så altfor mange i hvert kull så blir man veldig godt kjent. Vi jobber ofte på tvers av linjene, og hjelper hverandre på så og si hver eneste produksjon. Det er også ofte vi arrangerer fester og samlinger hvor hele TV-skolen samles! Det er mange som etter å ha studert ferdig på TV-skolen som fortsetter å ha god kontakt med kullet sitt. 

Om du har noen spørsmål om TV-skolen så er det bare å ta kontakt. Man kan også sjekke oss ut på sosiale medier; @tvskolen på Instagram og Facebook, og @tv-skolen på Snapchat! Her vil du også få et innblikk av hverdagen vår på TV-skolen.

Hilsen, Veronica

Av Veronica Karlsen
Publisert 24. okt. 2021 18:17 - Sist endret 28. okt. 2021 10:00
Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er skrevet av studentene på HINN for studentene på HINN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!