Studentbloggen

Publisert 27. sep. 2021 18:44

Etter fullført bachelorgrad i folkehelse valgte jeg å fortsette å studere et år til for å få undervisningskompetanse. Dette er en slags videreutdanning på heltid og i dag tenkte jeg å dele med dere hvordan det er for meg å kombinere det med jobb og voksenliv.

Publisert 26. sep. 2021 21:35

Jeg er godt inne i første semester på Bachelor i psykologi. Mitt førsteinntrykk av studie, og verdiene av å ha studert tidligere kan du lese her.

Publisert 26. sep. 2021 20:19

De siste ukene har jeg vært så heldig å få være produksjonsleder for et debattprogram som heter Puteprat, en debatt om sex og seksualitet. Dette er et program som har blitt utviklet, formet og lagd av tredjeklasse ledelse og flerkameraregi og -teknikk på TV-skolen. Denne uken hadde vi avvikling!

Bilde av sauer i fjellet
Publisert 22. sep. 2021 21:10

 

Mange har kanskje begynt å tenke på hva som blir veien videre i livet. Blir det jobb, blir det mer studier eller kanskje et utenlandsopphold? Kanskje skal man starte å studere for første gang? Uansett kan det være lurt å begynne å tenke og legge en plan i god tid. 

Portrettfoto av studentambassadør Trine Stenberg.
Publisert 21. sep. 2021 15:52

Livet som student kan tidvis være krevende, og uforutsette hendelser kan sette sitt preg på studieløpet. Det har jeg fått føle på kroppen det siste året. Det har seg nemlig slik at jeg går 3. året på grunnskolelærerutdanninga for 5-10. trinn for andre gang.

 

Kvinnelig student
Publisert 15. sep. 2021 21:27

Et åpent sinn, lite forventninger og lærevillighet. Slik har jeg forsøkt å ta fatt på praksisperioden på studiet mitt som jeg har gledet meg til så lenge. Her kan du lese om hvordan de første ukene har vært. 

Bilde som viser kalv som hopper rundt på beite
Publisert 8. sep. 2021 21:27

Endelig er det studiestart! Me har eit semester som skal gå nesten normalt, noko dei fleste har gleda seg til. Nye studentar skal finne seg til rette, verte kjent med skulen, miljøet og Hedmarken. Så kva kan ein gjere på Blæstad?

Publisert 25. juni 2021 22:25

26.-28. august arrangerte studenter og lærere ved TV-skolen sin aller første TV-festival i Kulturhuset Banken i Lillehammer. Her får du et lite innblikk i hva som skjedde.

Publisert 25. juni 2021 22:03

På høstsemesteret i andreklasse på TV-skolen har enkameraregi og TV-ledelse emnet Kreativ metode og ideutvikling. I løpet av dette emnet lærer vi blant annet å skrive en pitch, og fremføre en pitch. I mitt tilfelle er det både gøy og skremmende.

Illustrasjon av en banan med en rosa kondom på.
Publisert 25. juni 2021 21:57

Å lage en samfunnskritisk dokumentar er noe av det vi skal gjennomføre dette semesteret. Sammen med fire medstudenter på TV-skolen retter vi oppmerksomheten mot seksualundervisningen i Norge. 

To som sitter og ser utover preikestolen
Publisert 25. juni 2021 21:38

Jeg hadde aldri vært på Lillehammer før jeg flyttet hit for å studere barnevern høsten 2019. Men selv om jeg ikke kjente byen eller noen personer her har det vist seg at jeg traff både med studium og studiested. Hva er grunnen til at jeg trives så godt her? 

Fire mennesker foran fotovegg med plakater med slagord
Publisert 25. juni 2021 21:21

Etter snart seks år som student har jeg gjort meg mange nyttige erfaringer som jeg ønsker å dele. Her får du noen tips jeg håper kan være til hjelp når du starter på din utdanning.

Ei med svart og rødt skjerf, som sitter i en benk og smiler
Publisert 25. juni 2021 21:02

Denne våren kom tallene fra tilleggsundersøkelsen til Studentenes helse- og trivselsundersøkelse. Det gjør så vondt å se at halvparten av landets studenter sliter med ensomhet. Det svir i mitt studentpolitiske hjerte.

Ei som står på talerstol og prater
Publisert 25. juni 2021 20:49

Når du er ny student kan det være lett å føle at du drukner i informasjon. Hva forventes av deg og hvilke rettigheter har du? Her håper jeg å kunne avklare noen ting for deg!

Seks personer som smiler i pcen på zoom-møte
Publisert 25. juni 2021 20:40

Det er mye som kan gjøre at vi føler oss litt ukomfortable, og ikke alltid har alle forståelse for det. I lys av debatten rundt “kamera på” eller svarte skjermer ved digital undervisning, så ønsker jeg gjerne å dele mine synspunkter.

Tre med munnbind som ser glad ut
Publisert 25. juni 2021 20:19

Det er nå litt over ett år siden jeg flyttet til Lillehammer for å studere. Jeg har bodd i to byer før jeg kom hit, og har aldri angret på valget mitt om å flytte hit for å studere barnevern. 

Bilde av inngangen til Høgskolen i Innlandet, studiested Rena.
Publisert 25. juni 2021 20:14

Høgskolen i Innlandet har totalt seks studiesteder: Blæstad, Elverum, Evenstad, Hamar, Lillehammer og Rena. I dette blogginnlegget presenterer jeg studiested Rena. 

Bilde av fly oppi skyene.
Publisert 25. juni 2021 20:04

Hei! Har du lyst til å dra på utveksling mens du studerer ved Høgskolen i Innlandet? I dette innlegget får du vite mer om hvilke muligheter du har for å reise på utveksling som eiendomsmeglerstudent på Rena, og lese om hvordan det er å være på utveksling i Brisbane. 

Bilde av klassekameratene til forfatteren.
Publisert 25. juni 2021 19:55

Er du interessert i salg og utleie av boliger? Ønsker du deg en jobb hvor hver dag er ulik? Da er kanskje bachelor i Eiendomsmegling noe for deg. Her gir jeg deg mine beste grunner til å gjøre som meg - studere eiendomsmegling.

To personer som sitter på en sofa og ler
Publisert 25. juni 2021 19:30

Etter åtte år som aktiv i student- og partipolitikk fant jeg ut av at jeg ville gjøre noe annet. Noe mer meningsfullt. Derfor startet jeg på Bachelor i barnevern.

Bilde av jente i Bergen.
Publisert 25. juni 2021 19:06

Hei! Jeg heter Alexandra, kommer fra Bergen, og studerer Bachelor i Eiendomsmegling. I dette innlegget får dere vite litt om meg og mitt studievalg, men også om hvordan en bergenser endte opp på Rena.

Laptop og skrivesaker

Studentbloggen

Studentbloggen er laget av studentene på HiNN for studentene på HiNN. Vi skriver om alt som har med studiehverdagen å gjøre – så følg med!