Tilgang hjemmefra

Få tilgang til bibliotekets e-ressurser hjemmefra.

Fra bibliotekets nettside

Alle bibliotekets lenker fungerer slik at du vil få beskjed når du klikker på en ressurs som krever pålogging. Logg på med brukernavn (student-/ansattnummer) og passord.

EzProxy bookmarklet

Søker du ofte hjemmefra kan du installere bibliotekets Ezproxy bookmarklet i nettleser din. I stedet for å gå om bibliotekets nettside laster du siden om igjen via proxy-serveren ved å klikke på bokmerket for å se om du får tilgang til dokumentet i fulltekst. 

Fremgangsmåte:
Marker koden - trekk deretter lenken opp til bokmerkelinjen i nettleseren din. For enklest tilgang bør bokmerket legges der. 

javascript:void(location.href="http://ezproxy.inn.no/login?url=/login?url="+location.href);

Etter at du har installert bokmerket, laster du siden enkelt om igjen via proxy-server ved å klikke på bokmerket for å se om biblioteket gir tilgang til fulltekst. 

Chrome

Et alternativ i Chrome er at du kan legge til et tilleggsprogram ("utvidelser"). Tillegget har samme funksjonalitet som bookmarklet. 

  • Legg til  EZproxy Redirect
  • Høyreklikk deretter på ikonet - velg Alternativer
  • Velg Høgskolen i Innlandet fra nedtrekksmenyen

Bookmarklet på iPad/iPhone og android

  • Lagre et eller annet bokmerke i Safari
  • Rediger bokmerket
  • Endre navnet på bokmerket – bruk f.eks. “EZproxy”
  • Lim inn følgende kode i URL-feltet
    • javascript:void(location.href="http://ezproxy.inn.no/login?url="+location.href)

Installing bookmarklets on the iPad (video)

Hvordan lage lenker til databaser og artikler som fungerer hjemmefra? 

Ønsker du en lenk som fungerer utenfor høgskolens nettverk kan du sjelden kopiere den lenken du finner i adressefeltet i nettleseren din. Lenken, dvs. URLen må begynne med proxyprefikset:

http://ezproxy.inn.no/login?url= 

Istedet for å legge til proxyprefikset manuelt kan du bruke "proxy-verktøyet" nedenfor. Lag lenken gjennom å kopier URLen inn i boksen (husk http:) og velg "legg til proxyprefikset".

Hvis du skulle støte på noen problemer, send en e-post til oss. Send gjerne med et skjermbilde eller en detaljert beskrivelse av hva som er problemet. Vi hjelper deg så raskt vi kan.