Language: NOR | ENG

Biblioteklokalene er åpne!

Høgskolebiblioteket er igjen åpent og du kan låne og levere bøker. Det er også mulighet til å benytte biblioteket som arbeidsplass, men det er viktig at 1-metersregelen og de generelle smittevernreglene følges.

Åpningstider

24. august: Bibliotekene er igjen meråpne for studenter. Det betyr at du nå får tilgang til bibliotekene også utenom betjent åpningstid.

Lån og retur

Bøker søkes opp i Oria og du kan selv finne ledige bøker i hyllene.

NB! I uke 37 gjenopptar vi lånepurringer.
Logg inn på din konto i Oria for å fornye. Hvis maksimal lånetid er nådd, eller andre venter på boka, kan lån ikke fornyes.

Bøker kan hentes og leveres i åpningstiden. Du kan returnere via automatene eller benytte returkasser utenfor bibliotekene. Ta kontakt med ditt bibliotek dersom du har problemer med å få levert bøker.

Veiledning og hjelp

Skrankene vil være bemannet i betjent åpningstid. Vi tar kun imot korte henvendelser i skranken. Veiledning av lengre varighet gjøres digitalt, enten via e-post eller zoom. 

Lesesalsplasser og opphold i biblioteket

Arbeidsplasser og grupperom i bibliotekene kan benyttes, men av smittehensyn vil det være færre arbeidsplasser enn normalt. Respekter skilting og flytt ikke rundt på stoler. Bruk tilgjengelige vaskeservietter til å vaske stoler, bordplater og tastatur. 

Utskrift

Printere i biblioteket kan benyttes. Det er få PCer til bruk for utskrift. Vi anbefaler derfor at du bruker egen bærbar for å skrive ut. Ta kontakt med Brukerstøtte på telefon 62430003 dersom du har problemer.

Smittevern 

Alle har ansvar for å følge de anbefalte smitteverntiltakene.
Det er plassert ut spritdispensere ved alle inngangene  og andre steder i bibliotekene. Desinfiser hendene når du kommer inn i biblioteket. 
Tørk av flater før de tas i bruk.

  • Husk å vaske hendene grundig. Bruk hånddesinfeksjon der vask ikke er mulig. 
  • Hold avstand på minst 1 meter til andre. 
  • Ikke kom på biblioteket hvis du er i karantene, ved tegn på sykdom eller hvis du har vært i kontakt med koronasmittede.