English version of this page

Meråpent bibliotek

Alle våre bibliotek tilbyr meråpent bibliotek. Dette betyr at du som student og ansatt vil ha tilgang til biblioteket utenom betjent åpningstid.

Hvordan får jeg tilgang?

For å ha tilgang til meråpent bibliotek, må du være student eller ansatt ved høgskolen. Utenom ordinær åpningstid låser du deg inn med PIN-kode og ditt student- eller ansattkort. Hvis du forlater biblioteket, må du ha kortet ditt for å komme inn igjen. Deler av lokalet er overvåket når betjeningen ikke er tilstede, og tyverier og hærverk politianmeldes.

Åpningstider

De enkelte bibliotekers åpningstid

Trivselsregler

  • Biblioteket skal være et sted for alle. Derfor har vi laget følgende trivselsregler:
  • Vis hensyn til medstudenter – ha et akseptabelt støynivå.
  • Rydd opp etter deg.
  • Husk å låne ut bøker/filmer du vil ha med deg hjem.
  • Alkohol og dyr er ikke tillatt.

Ofte stilte spørsmål

Hva er min PIN-kode?

Du finner din PIN-kode på konto.inn.no

Kan jeg bruke biblioteket på et annet studiested enn det jeg studerer ved?

Ved hjelp av studentkort og PIN-kode har du tilgang til alle bibliotek og printere. Husk at trivselsreglene gjelder uansett hvor du sitter. 

Jeg har utløst alarmen

Hvis du har utløst alarmportene, har du ikke registrert boka/bøkene på riktig måte. Forsøk å registrere dem på utlånsautomaten på nytt. Vi vil sjekke om boka har blitt utlånt neste dag.  Dersom det ikke lar seg gjøre å låne ut boka, kan du legge bøkene på skranken, og komme tilbake i betjent åpningstid. Du kan gjerne legge igjen en beskjed til oss om at du ønsker bøkene, og har utløst alarmen.

Jeg kom inn før betjeningen gikk, men har glemt kortet mitt

Du trenger kortet for å komme inn i biblioteket igjen hvis du forlater det. Du må også ha kortet ditt for å låne bøker og annet materiale. Du kan fortsatt bruke PC-ene, og selvfølgelig bruke biblioteket som arbeidsplass.

Automaten vil ikke virke

Dersom du får registrert kortet ditt, men maskinen ikke reagerer på boka, får du dessverre ikke lånt med deg boka. Kom tilbake når ansatte er tilstede.

Hvis automaten ikke reagerer eller viser en feilmelding: legg igjen en beskjed til oss. Du får dessverre ikke lånt med deg boka. Du kan i stedet komme igjen i betjent åpningstid.

Hvis automaten ikke vil virke når du skal returnere materiale, kan du legge det i boksene ved siden av utlånsautomaten.

Hvordan kobler jeg PC-en min til skriveren?

IT brukersøtte har svaret. 

Boka jeg har søkt opp, står ikke på hylla.

Dette kan bety at boka er feilplassert, eller at noen benytter seg av boka i biblioteket uten at den er utlånt. Du kan enten reservere boka ved å søke den opp i oria (logg inn med vanlig brukernavn og passord), eller ta kontakt med oss når vi er tilstede.

Nødnumre

Skulle uhellet være ute, kan du ringe politi, brannvesen eller ambulanse på følgende numre:

Politi: 112, 02800

Brann: 110

Ambulanse: 113

Høgskolens krisenummer 
04315 

Publisert 22. juni 2021 10:52 - Sist endret 10. aug. 2022 21:17