Bestille bøker og artikler fra andre bibliotek

Har du behov for bøker eller artikler som ikke finnes ved noen av HINNs bibliotek? Da kan du bestille det fra andre bibliotek.

• Bestilte bøker kommer i løpet av 1-2 uker.
  • Artikkelkopier kommer vanligvis i løpet av en eller to dager.

Vi låner kun inn litteratur til bruk i studier og forskning ved HINN. For fritidslesing ber vi deg oppsøke ditt nærmeste folkebibliotek.

Bestilling av bøker

Får du ikke treff på boka du vil ha tak i ved søk i Oria?

Velg i stedet: Søk i "Norske fagbibliotek". Da får du treff på bøker som er tilgjengelig ved andre høgskoler og universitet.

Viser hvilke søkeomfang i Oria som kan velges

Finner du det fremdeles ikke?

Bestilling av artikler

Får du ikke treff på artikkelen du vil ha tak i ved søk i Oria?

Huk av for "Inkluder materiale ditt bibliotek ikke har tilgang til" i menyen til høyre. Da får du treff på artikler HINN ikke har tilgang til, men som kan bestilles.

• Klikk på "Finn og bestill".
  • Logg på Oria, og klikk deretter på "Bestill lån / bestill kopi".

Trenger du en norsk artikkel?

• Får du ikke treff på artikkelen i Oria, prøv også med et søk på tidsskrifttittelen.
  • Det kan være vi har tilgang til tidsskriftet i trykt form.
  • De nyeste heftene er plassert i tidsskrifthyllene. Eldre årganger finnes i tidsskriftmagasin.

Bestille artikler fra fagdatabaser

• Søk opp ønsket artikkel i din fagdatabase.
  • Klikk på Oria-knappen for å sjekke om det er mulig å lese artikkelen online eller om den må bestilles.
Oria lenk databaser
  • Dersom artikkelen ikke er tilgjengelig online, vil den være merket "Ingen fulltekst tilgjengelig".
  • Logg på med Feide for å bestille.