Fersk student

Hvor finner jeg pensum? Er det leseplasser på biblioteket? Som ny student er det mye nytt å sette seg inn i. Bli kjent med biblioteket.

Student holder bok ved bokhylle

Foto: Høgskolen i Innlandet

Her får du innføring i hva du bør kjenne til for raskt å etablere gode studievaner og for kunne ta i bruk bibliotekets tjenester og ressurser.

Studentkortet er ditt lånekort

Når semesteravgiften er betalt og brukerkontoen aktivisert bør du skaffe deg studentkort.
Det fysiske studentkortet brukes som:

• Lånekort på biblioteket
  • Utskriftskort på alle høgskolens skrivere
  • Adgangskort

Hos IT-brukerstøtte finner du informasjon om hvordan aktivere brukerkontoen og få PIN-kode.

Studere på biblioteket

Mange studenter liker å sitte på biblioteket å studere. Flere har faste plasser. På biblioteket finner du ulike typer arbeidsplasser. Det er stille leseplasser, men også arbeidsplasser hvor dere kan sitte sammen og diskutere. Det finnes også grupperom som kan reserveres.

Tilgang utenfor åpningstid

PIN-koden trenger du sammen med studentkortet. Kort og kode gir deg tilgang til biblioteket 7 dager i uka fra 07.00-22.00!
Biblioteket er et meråpent bibliotek, som betyr at du får tilgang til biblioteket også utenom betjent åpningstid.

Finn pensum

På biblioteket finner du litteratur til studiene dine. Vi har alle pensumbøker. Bøkene du finner i pensumhylla er for lesing i biblioteket, men det finnes også eksemplarer du kan låne med hjem. For å finne ut om pensumboka er ledig og hvor den står plassert på hylla bruker du bibliotekets søketjeneste Oria.

Det er ofte stor pågang på pensumbøker så det kan lønne seg, både å planlegge og å være tidlig ute!

Men det er ikke bare bøker som er pensum! Sjekk denne videoen som viser hvordan du finner artiklene på pensumlista:

Bruk av bibliotekets e-ressurser hjemmefra

Nå du sitter på høgskolen og bruker det trådløse nettverket Eduroam får du tilgang til alt digitalt materiale fra biblioteket. Hjemmefra må du først logge deg på med din Feide-ID for å få den samme tilgangen.

Mer om tilgang hjemmefra

Skrive ut

Du finner skrivere på biblioteket hvor du som student kan skrive ut, kopiere og skanne. For å bruke skriverne må du ha med ditt studentkort. Du kan skrive ut fra din egen bærbare eller bruke stasjonære PCer på biblioteket.

Sjekk ut IT Brukerstøtte sin nettside for informasjon om hvordan få skrevet ut.

Sjekk ut nettsiden Biblioteket som arbeidsplass for informasjon om hvordan få skrevet ut forelesningsnotater, tilgang til PCer, reservering av rom og Wi-fi.

Kurs

Biblioteket holder flere digitale kurs denne høsten. Sjekk kursoversikten hvor du også finner lenk til påmelding.

Noe du ikke har fått svar på?

Det er mange kjempeflinke bibliotekarer som jobber her, så finner du ikke svaret på bibliotekets nettside, er det bare å spørre en av oss!

Av Hilde Farmen
Publisert 1. sep. 2021 10:13 - Sist endret 20. sep. 2021 12:57