Åpen dag vel gjennomført

Rundt 1200 elever har besøkt oss på Lillehammer og Elverum under Åpen Dag, blant dem Christian. Han er en av flere som sterkt vurderer studier hos oss.

Elev Christian på Åpen dag.

Christian vurderer å studere grunnskolelærer hos oss på studiested Hamar. Foto : HINN. 

– Først skal jeg i militæret, men planen min etter det er å studere grunnskolelærer ved studiested Hamar. Det trengs mannlige lærere i fremtiden, og trolig er snittet mitt godt nok, sier Christian fra Lena-Valle videregående skole.

Åpnet dørene for elever fra videregående

Han var blant de rundt 770 elevene som 3. november var på Åpen Dag på Lillehammer. Målet med disse arrangementene er at elevene fra videregående skoler i Innlandet skal få et overblikk over studietilbudet vårt.

– Vi har lenge gledet oss til å invitere elever fra Innlandet til oss til en fysisk Åpen Dag. På disse to arrangementene har elevene, mange av dem fremtidige studenter, fått et innblikk i hvordan det er å studere ved Høgskolen i Innlandet, sier prorektor utdanning Stine Grønvold.

Portrettfoto Stine Grønvold.
Prorektor utdanning, Stine Grønvold, hadde gleden av ta imot mange elever på Åpen Dag. Foto : HINN. 

I tillegg til å få vite mer om lærerstudiene våre, søkte Christian informasjon om studier han ikke kjente så mye til fra før, som for eksempel skogbruk. Men for øyeblikket er det lærer han ønsker å utdanne seg til.

– Jeg vil aller helst undervise i fag som samfunnsfag og engelsk, samt realfag. Det har vært gøy å være her, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Christian.  

Selv om han tilsynelatende har fremtidsplanene klare, så hadde han stort utbytte av å delta fysisk på Åpen Dag.

– Det er fint å kunne se med egne øyne hvordan det er her og danne seg et inntrykk av hvordan det vil bli å studere ved HINN. Vi har blitt godt mottatt og lært mye fra utadvendte personer på de ulike postene, sier Christian.

Åpen dag på to studiesteder

Åpen dag har i år hatt tilnærmet likt innhold på Lillehammer og Elverum. Studiene våre har blitt presentert på seks ulike poster, der elevene har hatt en, to eller tre valgmuligheter på hver post.

Kaja, som er elev ved Storhamar videregående skole, kom til Åpen dag med et ønske om å lære mer om rettsvitenskap og økonomi, men fant også mange andre studier interessante.

– Jeg synes spesielt mediefagene virket spennende, og fikk et veldig godt inntrykk av TV-skolen. De neste månedene skal jeg lese meg opp på nettsidene til HINN før jeg skal gå ett år på folkehøgskole, så blir jeg kanskje litt klokere på veien videre i løpet av året der, sier Kaja.  

Portrettfoto av elev Kaja på Storhove.
Kaja fikk et spesielt godt inntrykk av studiene på TV-skolen. Foto : HINN. 

– Nye inntrykk kan skape nye interesser og nysgjerrighet. Noen av elevene vet nok hva de ønsker å studere, men for veldig mange kan valgmulighetene fremstå som både uoversiktlige og litt uendelige. Forhåpentligvis brukte mange denne dagen godt, fikk svar på noe av det de lurte på og kom litt nærmere et svar på studievalget, sier Grønvold.

Vurderer å studere sykepleie

Marthe fra Gjøvik videregående skole synes det er fint at hun som elev under Åpen Dag fikk muligheten til å se hvordan en tilnærmet vanlig skoledag er på en høgskole.

– Jeg har veldig lyst til å studere sykepleie ved HINN, og gjerne spesialisere meg innenfor anestesi. Jeg har høye forventninger til studenttilværelsen, og håper å komme inn i en god vennegjeng på studiet som også kan samarbeide godt faglig, sier Marthe.

To studenter under Åpen Dag.
Marthe (til venstre) og en venninne fra Gjøvik videregående var på Åpen dag på Storhove. 3. november. Foto : HINN. 

– Jeg har inntrykk av at elevene som kom på besøk var nysgjerrige og interessert i å høre om hva vi har å tilby. Våre nåværende studenter og ansatte er opptatt av å skape gode læringsmiljøer, og vi håper å se mange av elevene igjen som studenter hos oss i fremtiden, sier Grønvold.

Av Håkon Boye Bergum
Publisert 11. nov. 2021 09:32 - Sist endret 11. nov. 2021 09:35