Musikkstudentene endelig samlet igjen

Da musikkstudentene på på Hamar kunne samles igjen etter 18 måneder var det med framføring av Queens låt "Somebody to love". I ren, pur glede?

Solistene Karl Peter Åberg (t.v.) og Viljar Røysi. (Foto: Espen Kristiansen/HINN)

Solistene Karl Peter Åberg (t.v.) og Viljar Røysi. 

Foto: Espen Kristiansen/HINN

Musikkstudentene vi snakker om studerer på Faglærerutdanning i musikk og Årsstudium i musikk, og det var nok glede involvert, men først og fremst var framføringen et resultat av pedagogisk nyvinningsarbeid. På grunn av pandemien har fagmiljøet måtte tenke alternativt, og prosjektet med "Somebody to love" er et resultat av dette. Her har man delt inn alle musikkstudentene i seks ulike grupper.

- Gruppene har kun øvd hver for seg. De har blitt ledet av tredjeårsstudenter på faglærerutdanning i musikk, forteller dosent Thomas Caplin. - De har øvd hver for seg siden studiestart med dette prosjektet. Denne uken kunne de endelig møtes for å synge sammen for aller første gang. Tekstlinjen i sangen "I just gotta get out of this prison cell" gjenspeiler den følelsen mange sitter med etter koronaen, at man må komme seg ut av koronafengselet, sier Caplin. Og han var godt fornøyd med fremføringen. 

- Her fikk alle føle på lyden av hele samfunnet sammen når alle bidrar med hver sin stemme. Man må tørre å gi av seg selv i slike sammenhenger, og det gjorde alle sammen. Det ble et magisk øyeblikk, og det er herlig å føle på at vi i gang igjen på ordentlig, avslutter Thomas Caplin. 

Resultatet kan du høre og se under her.

 

 

Mer informasjon

Emneord: LUP Av Espen Kristiansen og Gro Vasbotten
Publisert 20. okt. 2021 15:07 - Sist endret 22. okt. 2021 11:17